Menu

Mondzorg de Paladijn

Binnen Mondzorg de Paladijn vindt u Tandartspraktijk K.A. Cornelissen en Mondhygiënepraktijk Petra Munneke. Wij zijn twee praktijken onder één dak en samen verzorgen wij een breed scala aan tandheelkundige behandelingen voor het hele gezin. Dankzij onze persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit, geven we u graag een onbezorgde en stralende lach, want uw stralende lach begint bij ons!

‘‘Uw stralende lach begint bij ons!’’

 

Kinderen

IMG 5232

Kinderen zijn bij ons welkom vanaf twee jaar, maar neem ze gerust al eerder mee tijdens uw eigen periodieke controle.

Op heel jonge leeftijd lijkt tandartsbezoek misschien overbodig, maar dat is het zeker niet! Op deze manier kan hij of zij spelenderwijs wennen aan de tandarts en vertrouwd raken met onze omgeving. Hoe eerder u samen met uw kind de tanden en kiezen goed verzorgt, hoe gezonder de mond op latere leeftijd.
Kinderen worden altijd gezien door een tandarts die veel ervaring in het behandelen van kinderen heeft. Wij ‘tellen tandjes’ en geven tips over poetsen en voeding. Veel problemen kunnen worden voorkomen door een goede uitleg aan ouder en kind.
Door onze kindvriendelijke benadering ervaren jonge kinderen dat het heel gewoon en zelfs leuk is om naar de tandarts te gaan. Wij kijken niet op de klok, maar nemen de tijd om met uw kind te praten in begrijpelijke taal. Een verdoving heet bij ons bijvoorbeeld ‘slaapwater’ en een ‘haakje’ een ‘aanwijsstokje’. Kinderen komen dan ook graag bij ons op ‘bezoek’. Na het tandartsbezoek krijgt uw kind altijd een tandenborstel en een cadeautje.

 

gaaf site

Speciaal voor de jeugd is binnen Mondzorg de Paladijn het project; “Gewoon-Gaaf” .            Christel Horsting is ons team als preventie assistente komen versterken, zij leidt dit project!

Natuurlijk is zij er voor iedereen, maar in het bijzonder voor de jeugd van 2 tot 18 jaar.
Het project is ontwikkeld door het ivoren kruis en in het leven geroepen om de mondgezondheid van de jeugd te waarborgen. Deze is namelijk in de loop der jaren behoorlijk achteruit gegaan. Met dit project maken we optimaal gebruik van de preventie maatregelen om de jeugd een zo gezond mogelijk gebit mee te kunnen geven.


Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot je 18e vergoedt (m.u.v. orthodontie). Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts en preventie! Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.


Wat is “gewoon gaaf”?
Gewoon gaaf is een methode die kinderen leert en begeleid vanaf het eerste tandje tot 18 jaar. Volgens een stappenplan werk je samen met Christel toe naar een gezonde mond die toekomstbestendig is.
Het is een preventie aanpak waarbij voor elk kind individueel bekeken wordt wat belangrijk is. Ieder kind is anders en dus houdt Christel rekening met de leeftijd en ontwikkeling van ieder kind. Zo hopen we dat er in de toekomst gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen kunnen worden. En dat scheelt ook weer een hoop tijd en geld.


Alle informatie over gewoon gaaf is ook te vinden op de site van het Ivorenkruis, of klik op de onderstaande link.                                                                                                                                          Gewoon gaaf


Ook zijn er leuke filmpjes op YouTube en een app van het Ivorenkruis, om poetsen leuk te maken.        Klik op de onderstaande linkjes om deze te bekijken.

YouTube poetsfilmpje 1   

YouTube poetsfilmpje 2     

App Ivorenkruis 

!!POETSPOSTERS!! KLIK--> PRINT --> POETS GOED!

Poetsposter_elektrische_tandenborstel1.jpg

Poetsposter_handtandenborstel1.jpg

‘‘Neem uw kind twee keer per jaar mee naar de tandarts, zo raakt uw kind op speelse wijze vertrouwd met de tandarts’’