Menu

Mondzorg de Paladijn

Binnen Mondzorg de Paladijn vindt u Tandartspraktijk K.A. Cornelissen en Mondhygiënepraktijk Petra Munneke. Wij zijn twee praktijken onder één dak en samen verzorgen wij een breed scala aan tandheelkundige behandelingen voor het hele gezin. Dankzij onze persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit, geven we u graag een onbezorgde en stralende lach, want uw stralende lach begint bij ons!

‘‘Uw stralende lach begint bij ons!’’

 

Kinderen

IMG 5232

Kinderen zijn bij ons welkom vanaf twee jaar, maar neem ze gerust al eerder mee tijdens uw eigen periodieke controle. Op heel jonge leeftijd lijkt tandartsbezoek misschien overbodig, maar dat is het zeker niet! Op deze manier kan hij of zij spelenderwijs wennen aan de tandarts en vertrouwd raken met onze omgeving. Hoe eerder u samen met uw kind de tanden en kiezen goed verzorgt, hoe gezonder de mond op latere leeftijd. Het is belangrijk om uw kind op tijd mee te nemen naar de tandarts. Zo kunnen wij vroegtijdig eventuele problemen opsporen en belastende behandelingen proberen te voorkomen, want voorkomen is immers beter dan genezen!

Kinderen worden altijd gezien door een tandarts die veel ervaring in het behandelen van kinderen heeft. Wij ‘tellen tandjes’ en geven tips over poetsen en voeding. Veel problemen kunnen worden voorkomen door een goede uitleg aan ouder en kind.

Door onze kindvriendelijke benadering ervaren jonge kinderen dat het heel gewoon en zelfs leuk is om naar de tandarts te gaan. Wij kijken niet op de klok, maar nemen de tijd om met uw kind te praten in begrijpelijke taal. Een verdoving heet bij ons bijvoorbeeld ‘slaapwater’ en een ‘haakje’ een ‘aanwijsstokje’. Kinderen komen dan ook graag bij ons op ‘bezoek’. Na het tandartsbezoek krijgt uw kind altijd een tandenborstel en een cadeautje.

Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot je 18e vergoedt (m.u.v. orthodontie). Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts! Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.

*Download poetsinstructie voor kinderen*

‘‘Neem uw kind twee keer per jaar mee naar de tandarts, zo raakt uw kind op speelse wijze vertrouwd met de tandarts’’