Menu

Mondzorg de Paladijn

Binnen Mondzorg de Paladijn vindt u Tandartspraktijk K.A. Cornelissen en Mondhygiënepraktijk Petra Munneke. Wij zijn twee praktijken onder één dak en samen verzorgen wij een breed scala aan tandheelkundige behandelingen voor het hele gezin. Dankzij onze persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit, geven we u graag een onbezorgde en stralende lach, want uw stralende lach begint bij ons!

‘‘Uw stralende lach begint bij ons!’’

 

Uw eerste afspraak bij de mondhygiënist

Bij uw eerste afspraak vragen wij u het volgende mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Zorgpas van uw verzekeraar
  • Het inschrijfformulier (als u zich niet via de site aanmeld)
  • Gegevens van uw tandarts om mee te corresponderen
  • Een ingevulde gezondheidsvragenlijst (anamnese)
    Deze medische anamnese is een verplicht onderdeel van het patiëntendossier. Deze lijst dient u volledig en naar waarheid te beantwoorden omdat dit van groot belang is om complicaties tijdens tandheelkundige behandelingen en medicijngebruik te voorkomen. Bekend is dat uw al gehele gezondheid en uw mondgezondheid elkaar wederzijds beïnvloeden. 

Het eerste bezoek bestaat in ieder geval uit:

Bij de eerste afspraak wordt eerst de algemene gezondheid doorgenomen aan de hand van de vragenlijst. Vervolgens wordt de status van uw tandvlees gemeten en eventueel een behandelplan voor de vervolgbehandelingen. Natuurlijk zal voor het behandelplan een begroting* gemaakt zodat u weet waar u aan toe bent. Verder zal een groot deel van de behandeling besteed worden aan voorlichting en instructie: 'wat is een goede mondhygiëne en hoe kunt u daar zelf voor zorgen?'.

Uiteraard wordt uw gebit professioneel gereinigd. Dit houdt in dat zowel onder als boven het tandvlees tandsteen en tandplak verwijderd wordt. Dit gebeurt tijdens de eerste of volgende afspraken, afhankelijk van de status van uw tandvlees. Onder de rubriek Folders vindt u meer informatie over behandelingen en aandoeningen.

Wij zijn geen voorstanders van het 'even snel uw gebit reinigen', want als u zelf geen goede mondhygiëne heeft en niet leert om uw mond goed schoon te blijven houden dan vinden wij dit geen zinvolle zorg en zal het u wellicht in de toekomst niet helpen uw eigen gebit te behouden.

 * Voor behandelingen duurder dan € 150,- krijgt u altijd een begroting van de behandelaar. Hierop zijn alle kosten gespecificeerd. Het is raadzaam om vooraf bij uw verzekeraar te informeren of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Wij behandelen u alleen als u vooraf akkoord bent gegaan met de begrote kosten.